Mi smo die radikale linke | berlin (radikalna levica berlin).
Mi smo grupa u nastajanju.

Odlučili smo se da zajednički radimo zato što ne prihvatamo svet onakav kakav je. Mi smo ljudi sa različitim političkim iskustvima, od marksizma-lenjinizma do autonomnih grupa, od antifa do anarhizma i udružili smo se zato što nas ujedinjuje ideja, da je drugačiji svet moguć.

Za to se borimo, oko toga se raspravljamo, za to radimo.

Nameravamo da osnujemo jednu delotvornu organizaciju, koja jasno ukazuje na protivurečnosti kapitalističkog sistema i koja će se u različite borbe upuštati sa jedne jasno revolucionarne pozicije. Analiza, teorija i praktični rad biće pri tome jednako važni aspekti našeg političkog rada. Zajedno sa ljudima pogođenim problemima želimo da razvijemo strategije i taktike, kako bismo u ovim borbama odneli pobedu. Na konkretna politička pitanja želimo da zajedno sa drugima pronađemo konkretne odgovore. Cilj ove prakse, koja ne zastaje na trenutnim uspesima velikih manifestacija, jeste stvaranje realne kontra-snage. Ona bi se iskazivala na masovnim demonstracijama, u kampanjama i spektakularnim akcijama, ali bi delotvorna bila samo kroz kontinuirani rad sa i u bazi.

Svoj zadatak vidimo u povezivanju različitih tema i napadanju kapitalističkog sistema eksploatacije. Svoj zadatak vidimo u razobličavanju permanentnog iskorišćavanja koje vrši ovaj sistem i u borbi protiv njega kroz zajedničku organizaciju. Svoj zadatak vidimo u razvijanju alternativa i osvajanju potrebnih slobodnih prostora za njihovo ostvarivanje. Svoj zadatak vidimo u tome, da budemo tu kada bude bitno.

Nismo ovde zato što već poznajemo prave odgovore. Mi smo ovde zato što postavljamo prava pitanja. Pitajući, mi napredujemo.

U tom smislu: Idemo zajedno.